Čállinbeasit. Kurser.

Vi måste tyvärr meddela att vi ställer in kursen i Lövstabruk på grund av coronaviruset.

Utöver smittorisker handlar det också om att vi vill att alla ska ha möjlighet att komma och ta del av kursen. Vi har som ambition att hitta ett nytt datum för kursen längre fram och hör av oss när vi vet mer.

 


 

Tjállegoahte, Lövstabruks kulturförening och Studiefrämjandet bjuder in till skrivarkursen Text och samtal, 27-29 mars 2020. 

Kursen vänder sig främst till samer i södra Sápmi och mellersta delen av Sverige. Du behöver inga förkunskaper. Alla har en berättelse, alla har tillgång till ett eget språk – det gäller att våga lyssna till det inre flödet.

Vi skriver på svenska. Temat, ämnet, den personliga berättelsen, det egna tonfallet, är präglade av den samiska erfarenheten och kan se ut på olika många sätt.

Handledare är Birgitta Östlund Weissglas, som under många år verkat som lärare/folkbildare, bland annat som rektor för Sámij åhpadusguovdásj i Jåhkåmåhkke och Nordens folkhögskola Biskops-Arnö. Hon har under åren varit ansvarig för många nordiska författarmöten, lett skrivarkurser på skilda håll också i Sápmi och skrivit en hel del om litteratur.

Tanken med hennes kurser är inte i första hand att inspirera människor till författarskap – även om åtskilliga kursdeltagare med tiden kommit att ge ut uppmärksammade böcker – utan att just stödja människor, som vill utveckla sin uttrycksförmåga, bearbeta erfarenheter och känslor genom att ge dem språkligt uttryck.

Förslag till tema för liten text att med till kursen: ”Min skolväg”. Men du skriver precis om vad du vill.

Om platsen: Lövstabruk, som ligger 10 mil från Stockholm 5 mil från Gävle, 7 mil från Uppsala och nås lätt av kommunala kommunikationsmedel. Välkommen till en intressant och vacker bygd.

Tidpunkt: 27-29 mars. Vi börjar på fredag eftermiddag kl. 17.00 och avslutar på söndag kl.14.00

Praktisk information

Du bor och äter på Lövstabruks Värdshus. Vi arbetar i Lövstabruks kulturförenings lokaler på Stora gatan 9, där vi också intar frukost. kaffe/te under arbetsdagarna samt kvällsmål.

Kostnader: För 2 övernattningar cirka 1000:-
Måltider: 90:-/st
Övrig förtäring 200:-/person

Anmäl dig till info@tjallegoahte.se Först till kvarn. Sista dag att anmäla sig är 6 mars 2020.

Om du har frågor kring kursen, kontakta Birgitta.

Mejl: birgitta.ow@gmail.com
Tel. 073 046 69 85