Giehttogiellas berättare

Alva Fjellström

Jag heter Alva Fjellström och är 17 år. Jag kommer från Vilhelmina norra sameby och hemma är i Dikanäs. Bor i jokkmokk då skolan är igång då jag går samiska samhällsprogrammet. Jag tycker om att berätta så jag kan ge vidare en viktig del i min uppväxt och hur jag har levt. Jag gillar att vara till fjälls och hos renarna.

Maria Moberg

Jag heter då Maria Moberg och jag är 16 år. Jag kommer från en by utanför Umeå som heter Vindeln. Jag har även flyttat till Jokkmokk och går gymnasiet där på samiska linjen.
Jag tycker att jojk/berättande är kul för att man kan få fram känslor på ett helt annat sätt. Jag gillar att vara med djur.

Moa B Åstot

Jag heter Moa Backe Åstot, är 22 år och bor i Jokkmokk men kommer från Malmberget. Berättandet har varit en viktig del av mitt liv sedan jag var liten. Idag är jag författare och ser Giehttogiella som en möjlighet att berätta på andra sätt än det skriftliga. På fritiden tycker jag om att teckna och läsa böcker.

Simon Lundmark Kuhmunen

Jag heter Simon Lundmark Kuhmunen och 21 år gammal. Jag bor just nu i Jokkmokk. Det är speciellt att se en grupp människor som ivrigt lyssnar och det är kul att se att man lämnar de som lyssnar med tankar eller historier. Jag älskar att prova nya saker men samtidigt finns det sällan något bättre än att vara hemma och umgås med familj och vänner. För mig är den bästa gratisaktiviteten att ta mig utomhus och röra på mig eller grilla korv med några kompisar.

Tilde Renman

Jag heter Tilde Renman och är från Lycksele, men bor i nuläget i Umeå på grund av studier. Sedan ung ålder har jag gillat att läsa och skriva, och därmed blivit oerhört intresserad av berättande. Det är något speciellt med att kunna bygga en hel värld från ens sinne, och hur berättelser i generation från generation gått i arv. Jag gillar att skapa i olika former, bland annat genom att slöjda och måla.

Matilda Eriksson

Hej jag heter Matilda Eriksson och jag kommer ifrån Göteborg vilket är där jag också bor just nu. Jag älskar att leva mig in i historien tillsammans med andra och dela med sig av minnen och tankar. Jojken älskar jag för att den alltid känns så nostalgisk och för att den är ett alldeles speciellt sätt att berätta en historia på oftast utan ord. På fritiden älskar jag att hänga med kompisar, helst i naturen. Att vara i naturen är också en väldigt bra gratisaktivitet.

Takakehto Charles

Hej! Mitt namn är Takakehto Charles. Jag gillar att umgås med familjen, vara i naturen och få nya intryck så mycket som möjligt. Det blir aldrig tråkigt och det är alltid något nytt att se, känna och tänka. För mig är jojken kul. Det är så personligt. Jag kan relatera, känna hur en personen har känt, hur en plats låter och ser ut eller lära känna en personlighet via deras rytm är. För det är ett personligt berättade om en plats, person eller känslor.