Anna Mämmi är född och uppvuxen i Kiruna men har sina rötter i Karesuandosamiskt område och i övre Kalix älvdal. Till vardags jobbar hon som samtalsterapeut och yogalärare.

Debutboken, Marja och Nordanvinden, gavs ut under våren 2021. Bokens vackra illustrationer är gjorda av Inga-Wiktoria Påve. Barnboken, som passar extra bra för barn i åldrarna 6-9 år, gavs ut av Lumio förlag och översattes till nordsamiska och meänkieli.

I Annas texter är naturen och det magiska, oförklarliga närvarande. Det fantastiska med att skriva är att man får skapa sin verklighet i berättelsen, att faktiskt vad som helst är möjligt. Att min och din historia får synas och ta plats.

Anna pratar gärna om att skriva sin egen berättelse, att skapa sin egen verklighet. Om att våga vara sig själv och följa sin magkänsla. Om att ha känslan för sitt modersmål men inte kunna prata eller skriva på det förlorade språket. För yngre publik kan hon under en sagostund läsa en bit ur boken och samtala med barnen utifrån berättelsen.

Kontakt: info[@]annaslivskraft.se