Čállinbeasit. Kurser.

Čállinbeassi i Gávtsjávrrie

I slutet av januari arrangeras skrivarkursen Poetiskt flöde i ett vintrigt Gávtsjávrie (Ammarnäs). Kursen arrangeras av Länsbiblioteket i Västerbotten i samarbete med Sorsele kommun, Sorsele samiskt förvaltningsområde, Ammarnäs sameförening och Sorsele poesisällskap, och ingår i programmet för Sorsele – Årets kulturkommun 2018/19. 

Workshopledarna under kursen är författarna Mikael Berglund och Sigbjörn Skåden som nominerats till Nordiska rådets litteraturpris. Skrivarkursen genomförs den 24-25 januari och behandlar skrivande i relation till omgivningen, på olika sätt.

– Många av deltagarna kommer säkert efter vilja fokusera mer på sitt skrivande i framtiden, lyfta av skrivarsamvaron under kursen, säger Carl-Axel Gyllenram, som är en av arrangörerna. 

Mikael Berglund håller övningar i att skriva i ett flöde, inspirerad av din omgivning, utan att tänka efter före. Sigbjörn Skåden håller övningar om landskapsskrivning, båda att skriva sig direkt in emot natur och landskap, men också hur naturen och landskapet kan tas i bruk för att skapa klangbotten i olika typer texter. Seminarierna vävs ihop och du kommer att kunna medverka på båda. Kursen är öppen för alla från 15 år och uppåt som vill utveckla sitt skrivande. Du behöver alltså inte ha gett ut något av det du skrivit.

Här hittar du inbjudan och mer information om kursen.