Dáhpáhusat. EvenemangMánáide. För barn

Boksläpp – Girjealmmuheapmi Marja och Nordanvinden 15 april kl. 18.00

Zoom-länk till evenemanget

Vi är så glada att vi under digitala Bágo in books kan fira den första boken som är en direkt produkt av Tjállegoahte författarcentrum Sápmis arbete!

Anna Mämmi släpper nämligen sin debutbok Marja och Nordanvinden och Inga-Wiktoria Påve har illustrerat boken som vänder sig till 6-10 åringar. Boken kommer ut på tre språk, svenska, nordsamiska och meänkieli, översatta av Lea Simma och Birgitta Rantatalo. Under releasen som sänds live på zoom från Kiruna stadsbibliotek får du höra ett samtal mellan författaren, illustratören, översättarna och förläggaren om hur berättelsen om Marja och Nordanvinden kom till. Boken ges ut på Lumio förlag med stöd av Sametinget, Kulturrådet och Region Norrbotten.

Anna Mämmi är född och uppvuxen i Kiruna. Hon har sina rötter i Karesuando-samiskt område och övre Kalix älvdal. Anna är utbildad samtalsterapeut och yogalärare.

Inga-Wiktoria Påve är bildkonstnär, illustratör och designer. Hon är född och uppvuxen i Lannavaara och numera bosatt i Kiruna. Inga-Wiktoria är uppväxt med renskötseln och har sina rötter i Saarivuoma sameby. Det är från sin uppväxt och den samiska berättartraditionen som hon hämtar sin inspiration.

De som deltar i boksläppet kommer att få köpa boken till ett specialpris! Beställningen görs i förlagets webbshop på www.lumio.se

Buresboahtin!

Evenemanget arrangeras med stöd av Sámediggi, Kulturrådet och Framtidsbanken Sparbanken Nord och i samarbete med Kiruna stadsbibliotek.