Nordsamiska serier/barnprogram 

NRK:s samiska barnprogram, NRK Super

Ålder: för alla

En samling av många olika barnprogram för olika åldrar.

Ivnnit 

Ålder: För de yngsta

Film om färger av Ann Holmgren, för de riktigt små barnen. 

Vims i rymden

Ålder: Förskola

Vimsa inte! Det är mammas ständiga påminnelse till Pi, Ti och Ki. Men trots att de ska hem och lägga sig vimsar de genast i väg. De tittar på månen, kollar rymdbilar på Mars och kör lite vilse bland Saturnus fina ringar. Ja, de lyckas faktiskt se nästan hela solsystemet innan det äntligen bär i väg hem. Hem mot rätt måne vid rätt planet och rätt stjärna. Det är den måne där mamma och sängarna väntar.

Serien på 5 avsnitt är översatta till nordsamiska och textade på svenska. 

Småsagor

Ålder: Förskola

6 st 10 min långa småsagor. 

En skådespelare läser texten så som den står i boken och bilderna målas med ljud och musik. Musik och ljudeffekter är noggrant valda för att ge stöd till barnens inre bildskapande och förståelse för ord och begrepp, för att på så sätt verka språkutvecklande. 

Drömyrket

Ålder: 6-12 år

Följ med olika barn när de drömmer sig bort till sitt drömyrke. Berättarröst på nordsamiska.

Folksagor i världen

Ålder: 6-10 år

Animerade kortfilmer baserade på ovanliga folksagor från hela världen. Filmerna är ursprungligen producerade för BBC Learning. Sagorna ger kännedom om olika länder, kulturer och berättartraditioner. Här finns en saga om nattens ursprung från Brasilien, en indisk historia om en kung som låter sig stekas och ätas till frukost varje dag i utbyte mot guld, och en berättelse från Israel om vikten av personliga val. Andra sagor kommer från Irak, Pakistan och Nigeria.

Berätta för mig

Ålder: 11-13 år

Rodde går i sexan och när jobbiga saker händer så pratar han med storasyster Julia. Rodde berättar om grupptryck, mobbning och rädslor. Vad ska man göra när man får reda på att någon blir mobbad? Hur ska man skydda sig från grupptryck? Och vad gör man när en vän känner sig utanför kompisgruppen? En dramaserie som är tänkt att användas som diskussionsunderlag för frågeställningar om mobbning, utsatthet och grupptryck.

Barnsånger med rörlig bild

Ålder: blandat

Hjärtespråk

Ålder: 13-vuxen

Merethe Kuhmunen. pratar om sitt hjärtestårk nordsamiska och varför det är viktigt för henne.