Gåvvå: Carl-Johan Utsi

Bli medlem // Šatta miellahttun

Att skriva kan vara ett ensamt jobb. Som medlem i föreningar och förbund kan du hitta stöd, råd, inspiration och kollegor. 

Som samisk skribent och författare kan du söka medlemskap i Bágo čálliid siebrie. Bágo arbetar för att stärka och utveckla samisk litteratur. Bágo vill särskilt stödja skribenter, författare och översättare i att utveckla sin språkliga och litterära förmåga på samiska. Det långsiktiga målet är att ge förutsättningar för fler samiska författarskap.

Som medlem får du information om litterära event och bjuds in till skrivarutbildningar, workshops och föreläsningar. Du har också möjlighet att söka stipendieboenden och kan få rådgivning om aktuella bidrag och stipendier.

Om du vill bli medlem betalar du in 100 kr på bankgiro 592-8148, eller Swish: 1230928309
Märk betalningen med namn, årtal och “medlem”. Skicka sedan ett mejl med dina kontaktuppgifter till bagoforening@gmail.com

Samiska författare kan också söka medlemskap i Sámi girječálliid searvi (SGS)

FÖRFATTARFÖRBUNDET

Om du har gett ut två verk av konstnärligt värde är du också berättigad medlemskap i Författarförbundet. Sveriges Författarförbund gäller författare som skriver skönlitteratur och facklitteratur för vuxna, barn och ungdom samt översättare inom dessa områden. Mer om vad som krävs för att bli medlem finns på Författarförbundets hemsida. 

Som medlem i Författarförbundet kan du bland annat få rådgivning om avtal, upphovsrätt och arvoden.